Üzembe helyezés (biztonsági vizsgálat)

Az ún. veszélyes gépek első alkalommal történő üzembe helyezésekor van rá szükség, valamint akkor, ha a gépet átalakították, vagy hosszabb ideig állt. Az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-a rendelkezik erről.
Kérjük minden *-gal jelölt mezőt szíveskedjen kitölteni!

Ajánlat tárgya

üzemebe helyezést megelőző gépvizsgálat

Információk a gépről

(Több gép esetén a gépekre vonatkozó információkat gépenkét szíveskedjen megadni.)
Ajánlatkérő által kért vállalási határidő

Ajánlatkérő adatai

Mikor kell elvégezni?

Mielőtt egy „veszélyes” gépet üzembe helyezünk. De figyelem: a vizsgálatot újra el kell végeztetni, ha a gépet átalakították, vagy hosszabb ideig állt.

Mik azok a „veszélyes” gépek?

Veszélyes gépnek minősülnek az 1993. évi XCIII., a munkavédelemről szóló törvény 87.§-ának 11. pontjában leírt kritériumoknak megfelelő, illetve a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter rendeletében meghatározott, valamint a hatósági felügyelet alá tartozó munkaeszközök. Többek közt például szinte az összes faipari megmunkálógép (pl. körfűrészek, szalagfűrészek, marógépek, kézi láncfűrész), azaz a többtárcsás, több orsójú, összetettebb gépek; számos fémipari gép (pl. présgépek, élhajlítók); a műanyagfröccsöntő gépek; a daruk, az emelőgépek és a targoncák.

Jogszabály írja elő, hogy a veszélyes gépeket hivatalosan is üzembe kell helyezni: az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-a rendelkezik erről. A jogalkotó célja ezzel, hogy a munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálat során idejében derüljön ki, a gép működtetése jelenthet-e veszélyt a dolgozókra. Szintén a biztonságot célozza, hogy a vizsgálat során a szakmérnököknek arról is meg kell győződniük, hogy a gép szakszerű kezeléséhez, karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok, megtörténtek-e a kötelező mérések, s a munkakörülmények megfelelőek-e.

Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének, valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.

A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei, szaktudásukkal, tapasztalatukkal, precizitásukkal és alaposságukkal mindenben támogatják Önt. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.

Ügyfeleink érdekeit a legmesszemenőbbekig szem előtt tartjuk. Maximális együttműködésünket s partnereink elégedettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a gépvizsgálatokra szóló megbízásaink az élelmiszer-, a műanyag- és a fémipari tevékenységet folytató gyártóktól az agrárvállalatokon át egészen az informatikai cégekig a legkülönbözőbb szakterületekről érkeztek.

A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára, s tökéletes megoldás Önnek!

További információért, vagy árajánlat kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk.

Jogszabályi háttér

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről (Mvt) További információért kattintson ide!

Igénybe venné szolgáltatásunkat?

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és felkeressük!

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Többet szeretne megtudni szolgáltatásunkról?

(vezetéknév, keresztnév)
(út, utca, tér...stb.)
A megadott elérhetőségeken kollegánk hamarosan felkeresi Önt!
Referenciák