Pontforrás hatásterület lehatárolás


Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor mindenekelőtt pontforrás hatásterület lehatárolást kell végeztetnie környezetvédelmi szakemberrel. Ezt követően azonban szükség van emisszió mérésre minden egyes pontforrásra, hogy igazolhassa: a források működése során az emisszió megfelel a rendeletben előírt határértékeknek. A tevékenységet természetesen engedélyeztetnie is kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél, és meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak. Végül a céget nyilvántartásba kell venni, s a vállalkozónak a cége tevékenységétől függően különféle bejelentési kötelezettségeknek kell eleget tennie. Egyetlen méréssel azonban ez mind megvalósulhat. Komplex környezetvédelmi szempontú szolgáltatásunkkal, időt és pénzt takarít meg.

Pontforrás hatásterület lehatárolás


Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor azt engedélyeztetnie kell a területileg illetékes hatóságnál, és meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak. Ehhez azonban levegőtisztaság-védelmi engedélyt kell beszereznie, melynek részeként pontforrás hatásterület lehatárolást kell végeztetnie környezetvédelmi szakemberrel, valamint emisszió mérést minden egyes pontforrásra, hogy igazolhassa: a források működése során az emisszió megfelel a rendeletben előírt határértékeknek. Továbbá a céget nyilvántartási kötelezettségei vannak, melynek eleget kell tennie a vállalkozásnak egyszeri adatszolgáltatási vagy akár éves bevallási kötelezettségek tekintetében.

A környezetvédelmi engedélyeztetést és a hatásterület lehatárolást számos jogszabály – köztük a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet, a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK rendelete is – előírja. Ám természetesen nem csak ezért van rá szükség.

Környezetünk védelme nem lehet mellékes. Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, érthető, hogy a tevékenységet engedélyeztetni kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél. Az eljáráshoz – tevékenységtől függően – számos engedélyre és megelőző vizsgálatra lehet szükség. A tervdokumentációk szakértői véleményeken, becsléseken alapulnak arra nézve, hogy maga a beruházás milyen hatással lesz majd a környezetre.

A DEKRA szakértői vállalják a légszennyező pontforrások levegőtisztaság-védelmi engedélykérelmének elkészítését, valamint a légszennyező pontforrás, hatásterület lehatárolását, az új pontforrások levegőtisztaság-védelmi alapbejelentésének (LAL bejelentés) megtételét vagy levegőtisztaság-védelmi változás jelentés elkészítését a technológia módosítása során. A levegőtisztaság-védelmi hatásterület lehatárolását professzionális modellező szoftverrel önálló szakvéleményként is el tudjuk végezni az Ön igényeihez szabva.

A folyamat persze nem kevés időráfordítással, papírmunkával jár. Ezért is olyan fontos, hogy ki és hogyan intézi. A DEKRA szakembereinek sokéves tapasztalata és szakértelme garantálja a gyors, precíz és megbízható munkát.

A DEKRA tökéletes megoldás a környezet védelmére, s tökéletes megoldás Önnek! Komplex környezetvédelmi szempontú szolgáltatásunkkal, időt és pénzt takarít meg.
További információért, vagy árajánlat kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk. -->>

306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet a levegő védelméről Bővebb információhoz kattintson ide.

Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK Bővebb információhoz kattintson itt.

Többet szeretne megtudni szolgáltatásunkról?

(vezetéknév, keresztnév)
(út, utca, tér...stb.)
A megadott elérhetőségeken kollegánk hamarosan felkeresi Önt!
Referenciák