Pontforrás hatásterület lehatárolás


Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor mindenekelőtt pontforrás hatásterület lehatárolást kell végeztetnie környezetvédelmi szakemberrel. Ezt követően azonban szükség van emisszió mérésre minden egyes pontforrásra, hogy igazolhassa: a források működése során az emisszió megfelel a rendeletben előírt határértékeknek. A tevékenységet természetesen engedélyeztetnie is kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél, és meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak. Végül a céget nyilvántartásba kell venni, s a vállalkozónak a cége tevékenységétől függően különféle bejelentési kötelezettségeknek kell eleget tennie. Egyetlen méréssel azonban ez mind megvalósulhat. Komplex környezetvédelmi szempontú szolgáltatásunkkal, időt és pénzt takarít meg.

Ön már igénybe vette a szolgáltatásunkat? Véleménye fontos a számunkra. Kérjük, töltse ki kérdőívünket, s mondja el véleményét! Kérdőívünkhöz kattintson ide!

Pontforrás hatásterület lehatárolás


Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, akkor azt engedélyeztetnie kell a területileg illetékes hatóságnál, és meg kell felelnie a vonatkozó előírásoknak. Ehhez azonban levegőtisztaság-védelmi engedélyt kell beszereznie, melynek részeként pontforrás hatásterület lehatárolást kell végeztetnie környezetvédelmi szakemberrel, valamint emisszió mérést minden egyes pontforrásra, hogy igazolhassa: a források működése során az emisszió megfelel a rendeletben előírt határértékeknek. Továbbá a céget nyilvántartási kötelezettségei vannak, melynek eleget kell tennie a vállalkozásnak egyszeri adatszolgáltatási vagy akár éves bevallási kötelezettségek tekintetében.

A környezetvédelmi engedélyeztetést és a hatásterület lehatárolást számos jogszabály – köztük a 306/2010. (XII.23.) Korm. rendelet, a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet és az Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK rendelete is – előírja. Ám természetesen nem csak ezért van rá szükség.

Környezetünk védelme nem lehet mellékes. Ha egy cég olyan tevékenységet folytat, ami a levegő terhelésével, légszennyezéssel jár, érthető, hogy a tevékenységet engedélyeztetni kell a területileg illetékes hatóságnál, a Környezetvédelmi Felügyelőségnél. Az eljáráshoz – tevékenységtől függően – számos engedélyre és megelőző vizsgálatra lehet szükség. A tervdokumentációk szakértői véleményeken, becsléseken alapulnak arra nézve, hogy maga a beruházás milyen hatással lesz majd a környezetre.

A DEKRA szakértői vállalják a légszennyező pontforrások levegőtisztaság-védelmi engedélykérelmének elkészítését, valamint a légszennyező pontforrás, hatásterület lehatárolását, az új pontforrások levegőtisztaság-védelmi alapbejelentésének (LAL bejelentés) megtételét vagy levegőtisztaság-védelmi változás jelentés elkészítését a technológia módosítása során. A levegőtisztaság-védelmi hatásterület lehatárolását professzionális modellező szoftverrel önálló szakvéleményként is el tudjuk végezni az Ön igényeihez szabva.

A folyamat persze nem kevés időráfordítással, papírmunkával jár. Ezért is olyan fontos, hogy ki és hogyan intézi. A DEKRA szakembereinek sokéves tapasztalata és szakértelme garantálja a gyors, precíz és megbízható munkát.

A DEKRA tökéletes megoldás a környezet védelmére, s tökéletes megoldás Önnek! Komplex környezetvédelmi szempontú szolgáltatásunkkal, időt és pénzt takarít meg.
További információért, vagy árajánlat kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk. -->>

306/2010. (XII. 23.) Korm. rendelet a levegő védelméről Bővebb információhoz kattintson ide.

Európai Parlament és a Tanács 166/2006/EK Bővebb információhoz kattintson itt.

Többet szeretne megtudni szolgáltatásunkról?

(vezetéknév, keresztnév)
(út, utca, tér...stb.)
A megadott elérhetőségeken kollegánk hamarosan felkeresi Önt!
Referenciák