Használatba vétel (ellenőrző vizsgálat)


Az ún. nem veszélyes gépek első alkalommal történő használatba vételekor kell elvégezni, valamint akkor, ha a gépet új munkahelyen állítják fel. A 14/2004 (IV.19.) FMM rendelet 4. §-a rendelkezik erről.

Kérjük minden *-gal jelölt mezőt szíveskedjen kitölteni!

Ajánlat tárgya

használatbavételt megelőző gépvizsgálat

Információk a gépről

(Több gép esetén a gépekre vonatkozó információkat gépenkét szíveskedjen megadni.)
Ajánlatkérő által kért vállalási határidő

Ajánlatkérő adatai

Használatba vétel


Mikor kell elvégezni?

A 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet értelmében hivatalosan az 1993. évi XCIII. Munkavédelmi törvény 21. §-ának hatálya alá nem tartozó „nem veszélyes” munkaeszközöket is felül kell vizsgálni üzembe helyezés előtt, sőt, ha a gépet új munkahelyen állítják fel, a vizsgálatot meg is kell ismételni.

A rendelkezés oka, hogy a munkavédelmi szempontú vizsgálat során fény derüljön a gép működtetése során esetleg felmerülő veszélyekre, s így megelőzhetők legyenek a sérülések.

Szintén a dolgozók biztonságát és egészségvédelmét szolgálja, hogy a vizsgálatot végző szakemberek arról is meggyőződnek, a gép szakszerű karbantartásához rendelkezésre állnak-e a szükséges dokumentumok, megtörténtek-e a kötelező mérések, s a munkakörülmények megfelelőek-e.

Tudva, hogy egy gép veszélyessége számos okból fakadhat, a DEKRA munkabiztonsági szakmérnökeinek figyelme egyaránt kiterjed a gép üzemeltetésének, valamint a létesítmény, a munkahely és a technológia nyújtotta adottságok vizsgálatára.

A DEKRA szakemberei a biztonság elkötelezett hívei, szaktudásukkal, tapasztalatukkal, precizitásukkal és alaposságukkal mindenben támogatják Önt. Számukra nem lehet kérdés, hogy a dolgozók egészségvédelme alapvető, s hogy az emberi mulasztásból fakadó baleseteket és életveszélyes helyzeteket hatékonyan meg lehet előzni.

A DEKRA tökéletes megoldás a dolgozók biztonságára és tökéletes megoldás Önnek!

 

Árajánlat kéréséhez lépjen kapcsolatba velünk.

Jogszabályi háttér

10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről További információért kattintson ide!

 

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről (Mvt) További információért kattintson ide!

Igénybe venné szolgáltatásunkat?

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat és felkeressük!

Kérjen tőlünk ajánlatot!

Többet szeretne megtudni szolgáltatásunkról?

(vezetéknév, keresztnév)
(út, utca, tér...stb.)
A megadott elérhetőségeken kollegánk hamarosan felkeresi Önt!
Referenciák